fbpx
Tjej klappar islandshäst på huvudet. Hästen står i ett stall och flickan står utanför boxdörren
Foto: Öijvind Lund
9 nov
Allmän

INVIGNING & FÖRELÄSNING

Nu inviger vi en ny utbildning! Tilläggsutbildning i Hästunderstödda insatser – inriktning aktivitet. Kom och lär dig mer om ämnet och lyssna till Petra Andersson, fil. dr, som pratar om hästens roll i hästunderstödda insatser.

Intresset för området Hästunderstödda Insatser (HUI) växer! Nu inviger Hästsportens Folkhögskola och Wången en ny utbildning; Tilläggsutbildning i Hästunderstödda insatser – inriktning aktivitet

Hästunderstödda insatser används inom hälso- och sjukvård, psykosocialt arbete och skola. Insatserna kan avse stöd för fysiska, psykiska, psykosociala och/eller kognitiva funktioner. Att samverka med hästar ger möjlighet att erbjuda insatser utifrån ett helhetsperspektiv på hälsa och utveckling.

Föreläsningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Föreläsning: Vad gör HÄSTEN i hästunderstödda insatser?

Till invigningen kommer Petra Andersson för att föreläsa om hästens roll i hästunderstödda insatser. Petra Andersson är fil. dr vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori på Göteborgs universitet. Hon har forskat om hästvälfärd samt om bilden av hästtjejer i media, och hur elitryttare skildras på dagstidningarnas sportsidor med avseende på genus.

Hon ingår också i ett forskningsprojekt som heter Hästkulturer i omvandling och handlar om olika sätt att se på hästen och hur uppfattningen om vad en häst är, påverkar etiska uppfattningar om vad man berättigat kan göra med hästen.

Petra Andersson är även skribent, framförallt inom ramen för ridsportens olika tidskrifter, och är ”husfilosof” och krönikör på Hippson Magazine.

Hon föreläser också om både hästtjejer, hästvälfärd och en hel del olika miljörelaterade frågor i många sammanhang. Har undervisat på universitetsnivå sedan 1998 och är lärare i etik på Hippologprogrammet.

KONTAKT

Ulrika Backan, utbildningsledare
070-562 87 77, ulrika.backan@wangen.se

BO PÅ WÅNGEN?

Behöver du övernatta kontakta Wångens wärdshus som erbjuder både vandrarhem & hotellrum.
Ring 0640-174 17 för mer info.

Du kanske också är intresserad av
Symbolbild för kallblodshelg 2032. En svart kallblodshingst körs till stallet efter körprovet. I bakgrunden syns dimma över Alsensjön. 13 sep

KALLBLODSHELG 2024

Kallblodshelg 2024 med den årliga avelsvärderingen för kallblodshingstar hålls som vanligt på Wången.
Bildcollage från Wångens islandshästdagar, tävlingar clinics med ridning i kapson och repgrimma 18 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR 2024

Boka in den här helgen redan nu! Wångens islandshästdagar 2024 blir fullmatade med tävlingar, …
Våra samarbetspartners