fbpx
Foto med hand som håller en hov med sko. Över bilden ligger en illustration med en stiliserad person som har hörlurar på huvudet och tittar in i en skärm - bilden ska illustrera en digital informationsträff med hovslagarutbildningen 27 feb
Allmän

Digital informationsträff med hovslagarutbildningen

Kom på digital informationsträff med hovslagarutbildningen. Nu har du chansen att få reda på mer om hovslagarutbildningen. Koppla upp dig digitalt den 27 februari. Anmäl dig nu!

Är du intresserad av hovslagarutbildningen? Anmäl dig till en digital informationsträff om hovslagarutbildningen tisdag 27 februari kl. 18.30–19.30 . Då får du möta utbildningsledare, lärare och studerande på hästnäringens tre riksanläggningar; Wången, Flyinge och Ridskolan Strömholm, där utbildningen bedrivs. Du får veta mer om utbildningen, hur du ansöker, hur antagningsprovet går till och du får möjlighet att ställa frågor. Det tar ca en timme, beroende på hur många frågor vi får.

Anmälan digital infoträff

Anmäl dig här till digital informationsträff med hovslagarutbildningen. Vi skickar ut en länk till mötet när det närmar sig.

Hästnäringens riksanläggningar

Wången, Flyinge och Ridskolan Strömholm är hästnäringens riksanläggningar. Tillsammans har riksanläggningarna ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Förutom yrkeshögskoleutbildningar, gymnasieutbildningar och folkhögskoleutbildningar bedrivs även Hippologprogrammet, landets enda universitetsutbildning med fokus på häst, på riksanläggningarna. Arbetet med forskning och utveckling (FoU) är en viktig del av verksamheten.

Du kanske också är intresserad av
Symbolbild för kallblodshelg 2032. En svart kallblodshingst körs till stallet efter körprovet. I bakgrunden syns dimma över Alsensjön. 13 sep

KALLBLODSHELG 2024

Kallblodshelg 2024 med den årliga avelsvärderingen för kallblodshingstar hålls som vanligt på Wången.
Bildcollage från Wångens islandshästdagar, tävlingar clinics med ridning i kapson och repgrimma 18 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR 2024

Boka in den här helgen redan nu! Wångens islandshästdagar 2024 blir fullmatade med tävlingar, …
Våra samarbetspartners