fbpx
Två kvinnor står flankerade av varsin islandshäst. den ena har lagt armen om den andra. I bakgrunden syns sjön en solig sensommar dag. Kanske är Alva och Emma några av dem du får träffa på det digitala studiebesöket på hippologprogrammet islandshäst.
På det digitala studiebesöket får du träffa lärare och studenter. På bilden studenterna Alva Broddegård och Emma de Carro.
20 mar
Allmän

Digitalt studiebesök på hippologprogrammet

Är du intresserad av att läsa på hippologprogrammet? Häng med på ett digitalt studiebesök på hippologprogrammet islandshäst onsdag 20 mars.

DIGITALT STUDIEBESÖK PÅ HIPPOLOGPROGRAMMET ISLANDSHÄST

Under det här digitala studiebesöket på hippologprogrammet islandshäst kommer du att få se lite av vår fantastiska anläggning från insidan. Du får träffa några av dem som jobbar på Wången och SLU; studierektor, lärare, instruktörer och utbildningsadministratörer och förstås några studenter.

Passa på och få svar på frågor om anmälan och antagningsprov, om utbildningen och kurserna, möjligheterna till utlandspraktik, om våra fina skolhästar hästar, möjligheter till att ha med privathäst, om att skaffa boende, studietakt och om vad man kan arbeta med efter examen.

ANMÄL DIG TILL DIGITALT STUDIEBESÖK 20/3

FÖRBEREDELSER INFÖR DIGITALT STUDIEBESÖK

För att få ut det mesta möjliga av ett digitalt studiebesök är det bra om du förbereder dig genom att läsa informationen på utbildningssidan på vår webbplats: Hippologprogrammet profil islandshäst. Det finns mycket bra information under Frågor & svar. Där finns också länkar till artiklar med tidigare elever som berättar om praktik och ger tips inför antagningsprovet.

Förbered dig också genom att se några korta filmer:

Skriv ned dina frågor så ska vi göra allt för att besvara dem under det här digitala studiebesöket.

Tipsar också om vår serie med clinics, Hippologprogrammet live. I serien ingår tre clinics: Verktygslåda för islandshästträning, Tölt & pass – steg för steg, och Tema unghäst.

VILL DU SKUGGA EN STUDENT?

Vill du komma på studiebesök till Wången? Då kan du anmäla dig för att skugga en student genom SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Anmäl dig här. Vi har ett förmånligt erbjudande till dig  som vi kallar ”Wångenpaketet”. Det omfattar ett dygns vistelse på Wången och inkluderar måltider, boende på Wångens wärdshus, en egen fadderstudent och givetvis information och inblick i själva utbildningen. Paketet är mycket förmånligt och kostar dig endast 499 kronor.

När kommer för att skugga en student på hippologutbildningen har du möjlighet att söka resebidrag från Wången på max 1 200 kr. Det kan vi berätta mer om när du bokar ditt besök. Börja med att fylla i anmälan för att skugga en student.

Du kanske också är intresserad av
Prisrosetter med Wångens logo som går att vinna i Wången Open 18 maj

Wången Open

Islandshästtävlingar med SM-kval på Wången.
Symbolbild för kallblodshelg 2032. En svart kallblodshingst körs till stallet efter körprovet. I bakgrunden syns dimma över Alsensjön. 13 sep

KALLBLODSHELG 2024

Kallblodshelg 2024 med den årliga avelsvärderingen för kallblodshingstar hålls som vanligt på Wången.
Bildcollage från Wångens islandshästdagar, tävlingar clinics med ridning i kapson och repgrimma 18 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR 2024

Boka in den här helgen redan nu! Wångens islandshästdagar 2024 blir fullmatade med tävlingar, …
Våra samarbetspartners