fbpx
Två kvinnor står flankerade av varsin islandshäst. den ena har lagt armen om den andra. I bakgrunden syns sjön en solig sensommar dag. Kanske är Alva och Emma några av dem du får träffa på det digitala studiebesöket på hippologprogrammet islandshäst.
På det digitala studiebesöket får du träffa lärare och studenter. På bilden studenterna Alva Broddegård och Emma de Carro.
20 mar
Allmän

Digitalt studiebesök på hippologprogrammet

Är du intresserad av att läsa på hippologprogrammet? Häng med på ett digitalt studiebesök på hippologprogrammet islandshäst onsdag 20 mars.

DIGITALT STUDIEBESÖK PÅ HIPPOLOGPROGRAMMET ISLANDSHÄST

Under det här digitala studiebesöket på hippologprogrammet islandshäst kommer du att få se lite av vår fantastiska anläggning från insidan. Du får träffa några av dem som jobbar på Wången och SLU; studierektor, lärare, instruktörer och utbildningsadministratörer och förstås några studenter.

Passa på och få svar på frågor om anmälan och antagningsprov, om utbildningen och kurserna, möjligheterna till utlandspraktik, om våra fina skolhästar hästar, möjligheter till att ha med privathäst, om att skaffa boende, studietakt och om vad man kan arbeta med efter examen.

ANMÄL DIG HÄR

FÖRBEREDELSER INFÖR DIGITALT STUDIEBESÖK

För att få ut det mesta möjliga av ett digitalt studiebesök är det bra om du förbereder dig genom att läsa informationen på utbildningssidan på vår webbplats: Hippologprogrammet profil islandshäst. Det finns mycket bra information under Frågor & svar. Där finns också länkar till artiklar med tidigare elever som berättar om praktik och ger tips inför antagningsprovet.

Förbered dig också genom att se några korta filmer:

Skriv ned dina frågor så ska vi göra allt för att besvara dem under det här digitala studiebesöket.

Tipsar också om vår serie med clinics, Hippologprogrammet live. I serien ingår tre clinics: Verktygslåda för islandshästträning, Tölt & pass – steg för steg, och Tema unghäst.

VILL DU SKUGGA EN STUDENT?

Vill du komma på studiebesök till Wången? Då kan du anmäla dig för att skugga en student genom SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Anmäl dig här. Vi har ett förmånligt erbjudande till dig  som vi kallar ”Wångenpaketet”. Det omfattar ett dygns vistelse på Wången och inkluderar måltider, boende på Wångens wärdshus, en egen fadderstudent och givetvis information och inblick i själva utbildningen. Paketet är mycket förmånligt och kostar dig endast 499 kronor.

När kommer för att skugga en student på hippologutbildningen har du möjlighet att söka resebidrag från Wången på max 1 200 kr. Det kan vi berätta mer om när du bokar ditt besök. Börja med att fylla i anmälan för att skugga en student.

Du kanske också är intresserad av
Travkadrilj med tomteklädda kuskar i Wångens ridhus under julshow 9 dec

Julshow på Wången 9-10/12

Kom och titta på elevernas årliga julshow. En rolig föreställning för hela familjen.
Johanna Lassnack står i ett rum och föreläser under en lunch. 11 dec

Johanna Lassnack – En mental sporre

Ryttarinspiration kommer till Wången med en ny föreläsning! Johanna Lassnack är föreläsare, entreprenör, ryttare …
En svart travhäst och en ljusfuxfärgad islandshäst med ryttare möts på Wångens stallplan och nosar på varandra. I det digitala studiebesöket på gymnasiet pratar vi om både island och trav. 17 jan

Digitalt studiebesök på gymnasiet

Är du intresserad av att börja på gymnasiet hos oss? Häng med på ett …
Våra samarbetspartners