fbpx
Hovslagare Simon Curtis sitter i vanliga kläder i soffa sitter framför bord med papper och dator.
Kom och lyssna till dr Simon Curtis som kommer prata om "The hoof from foetus to maturity" och "Foot balance, assessment, trimming, shoeing".
24 mar
Allmän

Föreläsning med hovslagare dr Simon Curtis – INSTÄLLT

Dr. Simon Curtis har vart aktiv hovslagare England i 45 år. Simon är den fjärde generationens hovslagare i sin familj. Idag är han ännu verksam hovslagare och skor olika typer av hästar men specialiserar sig på föl.

Simon Curtis har undervisat i hovslageri i mer än 30 länder, till exempel i USA och Australien. Hans fyra böcker tillsammans med otaliga publicerade skrifter är mycket populära.

Simon Curtis är den enda hovslagaren som tilldelats utmärkelsen ”Honorary Associateship of the Royal College of Veterinary Surgeons”. 2005 blev han en del av ”International Farriers Hall of Fame” på Kentuckey Derby Museum. 2017 fullbordade hans sin ”PhD degree in Equine Physiology and Biomechanics.
Simon är ”fellow of the Worshipful company of Farriers by examination (FWCF) and är för nuvarande examinator.

Sin titel ”Doctor of Philiosophy (phD)” har han förtjänat genom forskningen bakom det sex år långa projektet ”Hovens utveckling hos föl”. Hans tes, hur effekten av påfrestning på hovens tillväxt och form påverkar fullblodsföl, undersökte hur både normala ändringar tillkom under tillväxt och hur felaktiga benställningar orsakade vanskapta hovar.

Det här är en föreläsning för riksanläggningarnas hovslagarelever – men vi passar på att bjuda in dig till detta unika tillfälle.

Varmt välkomna till en heldag med kunskap i hovens tecken!

Du kanske också är intresserad av
Foto med hand som håller en hov med sko. Över bilden ligger en illustration med en stiliserad person som har hörlurar på huvudet och tittar in i en skärm - bilden ska illustrera en digital informationsträff med hovslagarutbildningen 22 feb

Digital info.träff på hovslagarutbildningen

Nu har du chansen att träffa hovslagarutbildningen digitalt 15/3 kl. 18–19.
14 mar

Digitalt studiebesök på hippologprogrammet

Plugga på hippologprogrammet? Vid det här infotillfället får du veta allt du behöver inför anmälan.
Foto med mängder av järnskor som hänger på krokar på en vägg. Ovanpå bilden ligger en illustration av en gubbe framför en skärm som ska symbolisera en digital informationsträff på tilläggsutbildningen 22 mar

Digital info.träff på tilläggsutbildningen för hovslagare

Nu har du chansen att få veta mer om tilläggsutbildningen.
Våra samarbetspartners