fbpx
Hovslagare Simon Curtis sitter i vanliga kläder i soffa sitter framför bord med papper och dator.
Kom och lyssna till dr Simon Curtis som kommer prata om "The hoof from foetus to maturity" och "Foot balance, assessment, trimming, shoeing".
24 mar
Allmän

Föreläsning med hovslagare dr Simon Curtis – INSTÄLLT

Dr. Simon Curtis har vart aktiv hovslagare England i 45 år. Simon är den fjärde generationens hovslagare i sin familj. Idag är han ännu verksam hovslagare och skor olika typer av hästar men specialiserar sig på föl.

Simon Curtis har undervisat i hovslageri i mer än 30 länder, till exempel i USA och Australien. Hans fyra böcker tillsammans med otaliga publicerade skrifter är mycket populära.

Simon Curtis är den enda hovslagaren som tilldelats utmärkelsen ”Honorary Associateship of the Royal College of Veterinary Surgeons”. 2005 blev han en del av ”International Farriers Hall of Fame” på Kentuckey Derby Museum. 2017 fullbordade hans sin ”PhD degree in Equine Physiology and Biomechanics.
Simon är ”fellow of the Worshipful company of Farriers by examination (FWCF) and är för nuvarande examinator.

Sin titel ”Doctor of Philiosophy (phD)” har han förtjänat genom forskningen bakom det sex år långa projektet ”Hovens utveckling hos föl”. Hans tes, hur effekten av påfrestning på hovens tillväxt och form påverkar fullblodsföl, undersökte hur både normala ändringar tillkom under tillväxt och hur felaktiga benställningar orsakade vanskapta hovar.

Det här är en föreläsning för riksanläggningarnas hovslagarelever – men vi passar på att bjuda in dig till detta unika tillfälle.

Varmt välkomna till en heldag med kunskap i hovens tecken!

Du kanske också är intresserad av
Simon Bodner står böjd över ett städ. I högerhanden håller han en hammare höjd. I vänsterhanden håller han en stämpelhammare mot en hästsko som ligger på städet. 4 mar

Clinic: Verktygsvård för hovslagare med Simon Bodner

Simon Bodner kommer till Wången och håller clinic om verktygsvård måndag 4 mars.
Camilla Hed står i ridhuset redo för preparandkurs! På bilden håller hon lektion för hippologstudenter i årskurs 3. På huvudet har hon en mössa med tofs med Wångens sigill. Hon har headset och ser glad ut. I bakgrunden syns en student rida en vit islandshäst. 8 mar

Prova-på för dig som vill söka hippologprogrammet

Tänker du söka till hippologprogrammet profil islandshäst? Kom till oss och rid lektion på …
Felicia sitter varmt klädd i en rullstol. På huvudet har hon en mössa från Agria. Hon är utomhus i en snötäckt paddock och håller i en häst. 13 mar

Från sjukhussängen till elitryttare

Felicia Grimmenhag kommer till Wången och berättar om sin resa från sjukhussängen till elitryttare, …
Våra samarbetspartners