fbpx
Bild som visar del av tävlingshäst som hoppar över ett hinder, del av en travsulky, och en bild av en upplyft nyverkad hov bilderna ska symbolisera bred kompetens inom hovslagarakademin 12 nov
Allmän

Webbinar för hovslagare om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar

Är du utbildad hovslagare på hästnäringens riksanläggningar? Då kan du anmäla dig till webbinariet "Ingen hov ingen häst. En studie om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar".

Vecka 46 kickar vi igång vår nystartade alumnverksamhet inom Hovslagarakademin med ett webbinar: Ingen hov ingen häst. En studie om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar.

Att träna och tävla hästar utan skor har blivit mer och mer vanligt inom flera olika hästsportdiscipliner. Inom travsporten har det länge funnits en uppfattning att prestationsförmågan kan påverkas positivt om hästarna inte har skor, men också att barfotakörning kan öka risken för galopp. Forskning från Sveriges lantbruksuniversitet visar att det faktiskt går snabbare om travhästarna körs barfota.

Föreläsare

  • Anna Jansson, professor i husdjurens fysiologi, SLU.
  • Malin Connysson, agronomie doktor, forskningsansvarig på Wången, lärare på hippologprogrammet, SLU.
Länken som du behöver för att klicka in dig på webbinaret läggs upp veckan innan föreläsningen i HOVSLAGARAKADEMIN-TEAMS.

Hovslagarakademin

Hovslagarakademin är en alumnverksamhet för dig med examen från den treåriga hovslagarutbildningen eller tilläggsutbildningen vid någon av Hästnäringens riksanläggningar.

Du kanske också är intresserad av
Ridlärare sitter med ryggen mot kameran vid en ovalbana. Ryttare i vita ridbyxor och kavaj syns bredvid 13 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR

SAVE THE DATE! Islandshästdagar som du inte får missa!
Islandshästskäck syns bredvid man i tjock jacka och keps i vintrigt landskap. Eyjolfur Isolfsson är en av föreläsarna på årets instruktörsseminarie 13 okt

SIF:s instruktörsseminarie på Wången

Temat för årets instruktörsseminarie som hålls av Svenska Islandshästförbundet är "Hållbar utbildning".
7 nov

ETSÄ-RACE; ETT INTERNATIONELLT ELEVLOPP

Dags igen för ETSÄ-race. Tolv deltagare från fyra skolor tävlar i ett ambulerande internationellt…
Våra samarbetspartners