fbpx
Bild som visar del av tävlingshäst som hoppar över ett hinder, del av en travsulky, och en bild av en upplyft nyverkad hov bilderna ska symbolisera bred kompetens inom hovslagarakademin 12 nov
Allmän

Webbinar för hovslagare om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar

Är du utbildad hovslagare på hästnäringens riksanläggningar? Då kan du anmäla dig till webbinariet "Ingen hov ingen häst. En studie om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar".

Vecka 46 kickar vi igång vår nystartade alumnverksamhet inom Hovslagarakademin med ett webbinar: Ingen hov ingen häst. En studie om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar.

Att träna och tävla hästar utan skor har blivit mer och mer vanligt inom flera olika hästsportdiscipliner. Inom travsporten har det länge funnits en uppfattning att prestationsförmågan kan påverkas positivt om hästarna inte har skor, men också att barfotakörning kan öka risken för galopp. Forskning från Sveriges lantbruksuniversitet visar att det faktiskt går snabbare om travhästarna körs barfota.

Föreläsare

  • Anna Jansson, professor i husdjurens fysiologi, SLU.
  • Malin Connysson, agronomie doktor, forskningsansvarig på Wången, lärare på hippologprogrammet, SLU.
Länken som du behöver för att klicka in dig på webbinaret läggs upp veckan innan föreläsningen i HOVSLAGARAKADEMIN-TEAMS.

Hovslagarakademin

Hovslagarakademin är en alumnverksamhet för dig med examen från den treåriga hovslagarutbildningen eller tilläggsutbildningen vid någon av Hästnäringens riksanläggningar.

Du kanske också är intresserad av
Foto med hand som håller en hov med sko. Över bilden ligger en illustration med en stiliserad person som har hörlurar på huvudet och tittar in i en skärm - bilden ska illustrera en digital informationsträff med hovslagarutbildningen 22 feb

Digital info.träff på hovslagarutbildningen

Nu har du chansen att träffa hovslagarutbildningen digitalt 15/3 kl. 18–19.
14 mar

Digitalt studiebesök på hippologprogrammet

Plugga på hippologprogrammet? Vid det här infotillfället får du veta allt du behöver inför anmälan.
Foto med mängder av järnskor som hänger på krokar på en vägg. Ovanpå bilden ligger en illustration av en gubbe framför en skärm som ska symbolisera en digital informationsträff på tilläggsutbildningen 22 mar

Digital info.träff på tilläggsutbildningen för hovslagare

Nu har du chansen att få veta mer om tilläggsutbildningen.
Våra samarbetspartners