fbpx
Nyhet

Ny utbildningsledare till våra folkhögskoleutbildningar

Den 8 januari tillträder Ulrika Backan den nya tjänsten som utbildningsledare för Wångens folkhögskoleutbildningar. Ulrika kommer även att vara lärare på folkhögskolan och hippologprogrammet.
Foto: Eira Backan

Wångens nya utbildningsledare ska utveckla och samordna de utbildningar som vi ger inom Hästsportens Folkhögskola, på uppdrag av bl.a. Svensk Travsport, samt arbeta med kursledning och undervisning.

– Nu satsar Wången på folkhögskoleutbildningarna som vi drivit i drygt tjugo år. I den här nya tjänsten ingår att utveckla utbildningar över hela landet för att stärka hästnäringen, främst på travsidan, säger Eva-Lena Blom utbildningschef på Wången.

Utbildningsledarens ansvar är att se till att utbildningarna genomförs med hög kvalitet och i enlighet med uppdrag och branschens behov.

– Vi fick in många välkvalificerade ansökningar och vi är oerhört stolta över att rekryterat Ulrika Backan. Hon kommer att jobba tätt tillsammans med Svensk Travsport och Hästsportens Folkhögskola för att utveckla nya hästutbildningar, säger Eva-Lena Blom.

Projektledare som är utbildad inom både trav och islandshäst

Ulrika Backan kan både trav och islandshäst och har arbetat på Wången under många år. Hon är lärare på hippologprogrammet, vår universitetsutbildning, och varit med och utvecklat flera av våra utbildningar på alla nivåer. Ulrika är utbildad projektledare och arbetar nu förutom på Wången även för HNS, Hästnäringens nationella stiftelse, med att driva projekt med fokus på ledarskapsutbildningar och regional utveckling av hästnäringen.

– Jag ser framemot att arbeta med att utveckla folkhögskolans verksamhet på Wången, inte minst mot våra förbund. Jag kommer att lägga stor vikt vid att lyssna av vad verksamma i branschen själva tycker sig ha för utbildningsbehov, säger Ulrika Backan.

Det första som den nya utbildningsledaren ska ta tag i är att kvalitetssäkra befintliga utbildningar och förbereda för att starta allmän kurs inom folkhögskolan. Det är en utbildning för dem som behöver läsa in särskild behörighet för att läsa vidare på universitetet, till exempel på hippologprogrammet.

Välkommen Ulrika till ditt nya uppdrag!

Kontaktperson
Blond kvinna i gul och blå mössa med ett Wångenemblem på tittar in i kameran och ler. Bredvid henne står en svart islandshäst i grimma. I bakgrunden syns en häst med täcke i en hage.
Ulrika Backan Lärare hippologprogrammet islandshäst. Facklig företrädare Akademikerförbundet
Mer från Wången
Våra samarbetspartners