fbpx
Nyhet

Tölt & träning – Nytt islandshästläger för vuxna

I år lanserar Wången ett nytt islandshästläger för vuxna Tölt & träning. Fokus kommer att vara på att utveckla de deltagande ekipagen genom att arbeta med ridning och kommunikation med hästen. Men också på att det ska vara en härlig vecka där deltagarna får träffa nya bekantskaper, äta gott och pyssla om sig själva under några dagar.
deltagare på islandshästläger
Foto: Öyvind Lund

Det här är ett helt nytt islandshästläger som riktar sig till vuxna lägerdeltagare som vill utvecklas i sin ridning och dessutom få härlig semesterkänsla. Veckan inleds med ridpass och på kvällen får alla vara med på ett träningspass i gymmet särskilt anpassat för ryttare. Instruktör är PT-Fia som själv är både personlig tränare och har ridit i många år. PT-Fia är känd för att hon drivit en framgångsrik blogg under många år och ofta dyker upp i TV4 för att ge tittarna råd om träning. Just nu bloggar hon för tidningen Amelia.

– Det är roligt att PT-Fia ville komma och vara med och hålla i ett träningspass hos oss. Ofta är det så mycket fokus på att träna häst att vi glömmer oss själva. Både att vi ska hålla och orka, men också för att vi ska träna vår liksidighet precis som hästarnas, säger Emma Roos marknadsansvarig på Wången.

Veckan fortsätter sedan med ridlektioner varvade med föreläsningar om hovvård och träningsfysiologi och förstås tid i bubbelbad, möjlighet att få ömma muskler masserade och en massa god mat serverad av Wångens Wärdshus.

– Tanken med ett sånt här islandshästläger är att vi kan anpassa det för alla nivåer. Du kan vara ny eller ryttare på hög nivå. Vi anpassar undervisningen efter varje ekipage, säger Camilla Hed, stallförman och lärare på Wången. Huvudsaken är att du kommer för att lära dig mer och vill förbättra kommunikationen med din häst eller hästar generellt.

Läs mer här.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners