fbpx
Nyhet

Julklappstips för travintresserade

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Nu behöver du inte leta längre – här får du hjälp på traven. Här kommer julklappstipsen för inbitna och blivande travnördar.

Stöd Nordiska Travmuseet

Ge bort ett medlemskap i Nordiska Travmuseet – ett museum som är det enda i sitt slag i hela Europa. Medlemmarna stödjer verksamheten, får fri entré och ett medlemsbrev. Och får nominera till ”Hall of Fame travets storheter”. Pris 200 kr/år.

Medlemskap i föreningar

Det finns flera föreningar att ge bort medlemskap till; för de kallblodsintresserade finns Travklubben Sleipner, 250 kr/år. För dem som har en travhäst som ridhäst: Svenska ridtravarförbundet; 200 kr/år

Svensk Travsports webbplats hittar du alla organisationer.

Boka ett traväventyr

Ge bort en kurs. Travskolorna har flera roliga klappar att erbjuda. Du kan till exempel ge bort en tandemkörning. Då får man en spännande tur med instruktör i dubbelsulky.

Eller varför inte ge bort en prova-på kurs? Då får man lära sig att sela och köra, både ponny och stor häst. Flera travskolor har julerbjudanden så passa på nu!

Läs mer på travsport.se/borjamedtrav

Nyutkommen bok!

Rätt spår – vägen till vinnarcirkeln är en alldeles nyutkommen bok. Perfekt för travälskaren som redan har allt. Finns i bokhandeln från 399 kr.

I boken hittar du kapitel av bland andra Svante Båth, Örjan Kihlström och Stig H Johansson. Wången har också fin representation i boken. Medverkar gör vår forskningsansvarige Malin Connysson, vår hovslagare Bo Milton och Nils Ronéus som sitter i vårt utbildningsråd.

Bokomslag med förspänd travhäst på träningsbana i solnedgång
Rätt spår – vägen till vinnarcirkeln av Ulf Bertilsson, Even Elvenes och Carin Wrange.

Ge bort en Wångenupplevelse

Skäm bort någon med en övernattning på Wången. Mys i härliga hotellrum, njut av utsikten från en utomhusjacuzzi och ät gott. Kontakta Wångens wärdshus för pris 0640-164 17.

Dubbelsäng i ett rum med gröna gammeldags tapeter, vita skria gardiner för fönstren. Ett grön skrivbord i trä skymtar i förgrunden

Läs mer om Wångens wärdshus här. Foto: Mats Lind

Köp en häst – eller flera

Den här presenten passar även dem som ännu inte fastnat för travet. För det är omöjligt att inte bli intresserad om man plötsligt blir hästägare. Det enklaste sättet är att köpa andelar, på så sätt får man en lättsam start och mottagaren får vara med och känna på hur det är att äga häst. I Travkompaniet köper man aktier och blir på så sätt delägare i alla hästarna i stallet. Andelsförsäljningen är öppen fram till nyår, 425 kr/andel.
Travkompaniets webbplats hittar du mer information.

Huvudbild av varmblodstravare i lädergrimma
Who’s Who som står i Travkompaniets stall vann Svenska Derbyt 2018. Foto: Claes Kärrstrand

Många travbanor har också andelssystem. På Svensk Travsports webbplats hittar du länkar till dem.

Tidningsprenumeration

Omslag Travronden Helg

Ge bort en prenumeration på en tidning. Travronden har många alternativ, både i pappersform och digital prenumeration. Läs mer på Travrondens webbplats.

Värmande klappar

Eller varför inte köpa en jacka, byxor eller ett par öronvärmare. Brizy har fina dressar för travfolk.

Wångens elever har dressar från Brizy. Här syns Olivia Geideby, gymnasieelev, tillsammans med hästen Orantes.
Mer från Wången
Våra samarbetspartners