fbpx
Nyhet

Nytt upplägg av Fördjupningskurs trav

Nu lanserar Hästsportens folkhögskola i samverkan med Wången en ny kortare variant av folkhögskolekursen Fördjupningskurs trav. Syftet är att möta upp den stora efterfrågan som finns bland aktiva inom trav som söker fortbildning.
selade travhästar i stallgång på Wången där Tränarkurs steg 1 går. Bilden är blåtonad

Fördjupningskurs trav har sedan länge varit den kurs som blivande proffstränare måste gå för att bli behöriga till A-tränarkursen. Men innehållet i Fördjupningskurs trav har lockat många fler än dem som tänkt bli proffstränare. Därför lanserar nu Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Wången en ny version av kursen som inte innehåller den ekonomi- och företagardel som blivande tränare behöver läsa.

– När vi introducerade den korta kursen Träningsfysiologi i år fick den ett väldigt genomslag och vi såg att det fanns ett stort intresse för den här typen av fortbildning, Därför har vi kortat ned Fördjupningskursen och hoppas att fler på så sätt ska ha möjlighet att kunna gå kursen, berättar Ulrika Backan som är utbildningsledare för folkhögskolekurserna på Wången.

Fördjupningskurs trav är en kurs som väldigt många kan ha nytta av att gå, t.ex. hästägare, B-tränare, hästskötare, uppfödare och travskoleinstruktörer. Den innehåller både teoretiska och praktiska moment såsom hantering av pulsmätare/laktatmätning och alternativ i träningen av travhästar såsom longering och tömkörning.

Foto: Eira Backan

– Kursen är delvis på distans för att underlätta för deltagarna. Vi har två obligatoriska träffar på Wången under den elva veckor långa kursen, så sammanlagt är man hos oss nio dagar, förklarar Ulrika Backan. Vi strävar hela tiden efter att utveckla våra utbildningar. Det måste vara lätt att lära sig mer om trav, fortsätter Ulrika.

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri. Det enda deltagarna betalar är vissa omkostnader som resor och boende samt en kurskostnad för bland annat studielitteratur, fika och hästkostnad.

Sista ansökningsdag är 10 december. Kursen startar 13 januari.

Läs mer om kursen på Hästsportens folkhögskolas webbplats.

Kontaktperson
Blond kvinna i gul och blå mössa med ett Wångenemblem på tittar in i kameran och ler. Bredvid henne står en svart islandshäst i grimma. I bakgrunden syns en häst med täcke i en hage.
Ulrika Backan Lärare hippologprogrammet islandshäst. Facklig företrädare Akademikerförbundet
Mer från Wången
Våra samarbetspartners