fbpx
6 okt
Allmän

HOVSLAGARCLINIC: SKO TRAVHÄSTAR

Clinic med hovslagare Åke Lindkvist och Johanna Svensson. Vi varvar teori och praktik med fokus på att sko travhästar.

Följ med på en hovslagarclinic där hovslagare Åke Lindkvist och Johanna Svensson, hovslagare & lärare på Wången, diskuterar skoning av travhästar och visar exempel. Det blir både teori och praktik varvat.

Erwin Leppens, Key Account Manager på Kerckhaert, kommer också att berätta om hur Kerckheart arbetar med produktutveckling/forskning.

Åke Lindkvist

Hovslagare Åke Lindkvist gick hovslagarskola åren 75–76 och jobbade åt Erik Håden till 1980 och skodde åt Sören och Gunnar Nordin och Bernt Lindstedt m.fl. Sedan har han skott åt många travtränare; Åke Svanstedt, Christer Nylander, Ove Svedin, Kent Åkerlund, Hans-Erik Skoglund, Paul Oscarsson m.fl.

Med ett starkt intresse för att ständigt utvecklas har han vidareutbildat sig kontinuerligt, och har Gesällbrev, Mästarbrev och Godkänd Fortbildning och är en av Jordbruksverket Godkänd Hovslagare.

Johanna Svensson

Johanna Svensson är godkänd hovslagare och har jobbat som lärare på hovslagarutbildningarna på Wången sedan 2006 och har ett genuint och brett hästintresse. Hon har arbetat med hopphästar och kan travsporten. Här kan du läsa mer om Johanna och hennes kollegor på hovslagarutbildningen.

Kerckhaert och Ab Farming

Clinicen genomförs på Travsportens Riksanläggning Wången i samarbete med

Kerckhaert: Världsledande tillverkare av hästskor, hästskosöm och hovslageriutrustning sedan 1906. Hovleverantör sedan 2008. Marknadens bredaste sortiment med varumärken såsom Kerckhaert, Liberty och Diamond.

Ab Farming: Sveriges största leverantör inom hovslageri med varumärken såsom Kerckhaert, ICAR, DePlano, Michel Vaillant och El Gran Caballo.

Du kanske också är intresserad av
Travkadrilj med tomteklädda kuskar i Wångens ridhus under julshow 9 dec

Julshow på Wången 9-10/12

Kom och titta på elevernas årliga julshow. En rolig föreställning för hela familjen.
Johanna Lassnack står i ett rum och föreläser under en lunch. 11 dec

Johanna Lassnack – En mental sporre

Ryttarinspiration kommer till Wången med en ny föreläsning! Johanna Lassnack är föreläsare, entreprenör, ryttare …
En svart travhäst och en ljusfuxfärgad islandshäst med ryttare möts på Wångens stallplan och nosar på varandra. I det digitala studiebesöket på gymnasiet pratar vi om både island och trav. 17 jan

Digitalt studiebesök på gymnasiet

Är du intresserad av att börja på gymnasiet hos oss? Häng med på ett …
Våra samarbetspartners