fbpx
Nyhet

Instruktörsseminarium SIF

Under SIFs höstkonferens håller Wången i instruktörsseminariet. Hippologprogrammets lärare Ulrika Backan och Marie Rhodin föreläser. Seminariet räknas som fortbildning för dig som är FEIF-instruktör.

På Svenska Islandshästförbundets (SIF) höstkonferens håller Wången i instruktörsseminariet. Du som deltar på seminariet kan tillgodogöra dig tillfället som fortbildning för att behålla din FEIF-level som instruktör. Höstkonferensen går av stapeln på Strömsholm den 9-10 november. Vill du delta på instruktörsseminariet behöver du anmäla dig senast 1 november. På lördag förmiddag kan du höra Ulrika Backan prata om pedagogik, inlärningstrappor och hur man undervisar personer på olika nivåer inom sporten. Marie Rhodin kommer att prata om hältutredningar och rörelsemönster hos islandshästar.

Seminariet är öppet för alla SIF-medlemmar.

Välkommen!


Ulrika Backan – Skapa talang

Hur skapar man talanger inom idrotten? Kan man som instruktör ha olika inlärningsmetoder för att utveckla elever i olika stadier? Föreläsningen kommer att handla bland annat om inlärningskurvor och metoder om hur man undervisar ovana respektive mycket erfarna idrottare.

Ulrika Backan är lärare på hippologprogrammet på Wången, utbildningsansvarig för Wångens utbildningar inom Hästsportens folkhögskola, ridlärare level III, GK-domare och nationell domare.

ryttare till häst på rakbana. I bakgrunden syns fjäll med snö
Marie Rhodin under studie om islandshästar på Island. Nu föreläser hon om resultaten på SIFs höstkonferens.

Marie Rhodin – Är hästen halt?

Hur ser man om hästen är halt? Och varför är det så svårt att hältutreda islandshästar?

Under den här föreläsning får ni lära er hur man kan se om hästen är halt och förstå hur komplicerat det kan vara att subjektivt bedöma en hälta. Ni kommer även få höra om den senaste rörelseforskningen och om ett spännande projekt om islandshästar. Hur kan man mäta vilken gångart hästen går i samt vad händer när den blir halt i en annan gångart än trav?

Marie Rhodin är veterinär, docent, lektor i stordjurskirurgi. Hon undervisar på hippologprogrammetWången, Strömsholm och Flyinge.

Instruktörsseminarium 2019 SIF höstkonferens

Datum: Lördag 9 november

Tid: Kl. 8.30–12.00

Plats: Knytpunkten, Strömsholm

Mer från Wången
Våra samarbetspartners