fbpx
Nyhet

En vecka på hippologprogrammet trav

Felicia Hägglund går andra året på Hippologprogrammet inriktning trav på Wången. Här får ni hänga med henne en vecka på hippologprogrammet trav.

Följ med mig under några dagar på Wången! Jag heter Felicia Hägglund, är 21 år och går andra året på Hippologprogrammet inriktning trav. Hästar har alltid varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Efter en kort sektion nere i Uppsala på SLU där också (utan en häst då tyvärr), kände jag att det inte var min grej att vara utan dessa fantastiska djur. Så då tog jag mitt pick och pack efter ett godkänt antagningsprov och flyttade till fina Alsen. Bästa beslutet hittills i livet!

Hippologprogrammet är en utbildning som ges på travsportens riksanläggning Wången med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, som huvudman.

Måndag

På måndagar brukar vi faktiskt ha det lugnt, idag blev det körning tillsammans med min kurskamrat av våra unghäst (2- och 3-åriga varmblod). Sedan på eftermiddagen har vi schemalagt Travsport och Hästhantering 2.

Varmblod selad och klart uppställd i stallgången.
Min passhäst Iwalu, ett 5-åringt sto e: Going Kronos, som jag oftast hänger med under kursen Hästhantering. I bakgrunden syns lärare Bo Eklöf.
Det sker även fler intressanta saker här uppe! En av mina andra kurskamrater på inriktning island har påbörjat inkörning av sin islandshäst så det får vi travisar vara med och hjälpa till med!

Tisdag

Tisdagar är fullspäckade dag! Dagen började med en hel förmiddag av Pedagogik, ledarskap och projektledning i hästverksamhet. Först ett seminarium om sitt och andras ledarskap, sedan uppstart av Projektledning som endast vi på travinriktningen läser här uppe. På eftermiddagen här vi även då Travsport och Hästhantering 2 där vi idag pratade om fölets 3 första år, även lite om hur stoet ska ha det under dräktigheten. Mycket intressant och lärorikt!

Skrittmaskinen som finns här på Wången. Ett mycket bra alternativ att ställa hästen i exempelvis innan ett träningspass eller varför inte efter för att de ska komma ner i varv. Foto: Emma Roos

Onsdag  torsdag

Snart har ännu en vecka gått! Som man brukar säga, det går fort när man har roligt! Onsdagar och torsdagar bruka vara lugna dagar. Igår hade vi inga schemalagda föreläsningar så det blev att träna några hästar. Idag har vi nästan helt avslutat kursen Travhästens friskvård och uppträning 1.

Den underbara miljön får vi äran att träna hästar i! Foto: Emma Roos
Det bästa på hela veckan, det är pannkakstorsdag! Wången har ett wärdshuset som är helt underbart, men blir verkligen bortskämd med så bra mat!

Fredag

Idag har vi tränat häst, ni kanske märkt är ett standard inslag här upp. Vi har även avslutat seminariekursen som ligger under 2 perioder. Sedan har vi haft en intressant föreläsning om hovar, hovbeslag och lite barfotakörning. Intressant grejer! Så på bilden ser ni lite olika hästskor som används inom travet.

Tack för den här veckan! Följ @hippologprogrammet på Instagram och Facebook.

Du kan också läsa mer om mig och min kurskamrat Alicia Flyrin i Wångens tidning.

Vill du också plugga till hippolog? Läs mer här.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners